Închiderea Radioteleviziunii naţionale din Grecia


Sigur că decizia de a opri temporar activitatea Televiziunii Publice în Grecia a provocat îngrijorarea cetăţenilor greci, dar nu numai a cetăţenilor din Grecia. În această parte a Europei, unde se află şi ţara mea, există o sensibilitate deosebită faţă de posturile publice de televiziune şi radio. În România, ca şi în Grecia, aceste posturi publice de televiziune au acumulat datorii uriaşe. Şi în România, diferite guverne, inclusiv guvernul actual, încearcă să aducă pe linia de plutire Televiziunea Publică din România. De aceea, eu îmi exprim speranţa că guvernul grec va lua măsurile necesare pentru a restructura rapid Televiziunea Publică din Grecia şi a o repune în funcţiune, răspunzând şi la cerinţele de eficienţă economică.

(Vorbitorul a acceptat să răspundă unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” (articolul 149 alineatul (8) din Regulamentul de procedură)

 

Niki Tzavela: Dumneavoastrǎ aţi menţionat televiziunea publicǎ din România, dar putem sǎ facem trimitere şi la televiziunea din Italia: RAI. Ieri s-au publicat mai multe informaţii despre cât costǎ tehnicienii şi jurnaliştii de la BBC. Având în vedere toate aceste informaţii, ce credeţi dumneavoastrǎ despre costul economic al televiziunilor din Europa cât şi din România?  

 

Răspuns la întrebarea adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” – Nu am informaţii despre posturile publice de televiziune din Italia sau din Marea Britanie, dar vă spun un lucru: dacă ar fi să funcţioneze efectiv economia de piaţă în România şi creditorii ar declanşa acţiune în justiţie împotriva Televiunii Publice, Televiziunea Publică ar intra în stare de insolvenţă, dar creditorii nu fac acest lucru, tocmai pentru că este Televiziune Publică şi speranţa lor este că statul, într-un fel sau altul, va rezolva aceste probleme.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar