Întâlnire pe probleme financiare europene cu liderii de comisii de finanțe (Varșovia, 19 - 20 septembrie 2011 )


 

În intervalul 18-19 septembrie 2011, eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a luat parte, în calitate de vice-președinte al Comisiei ECON, la întâlnirea regulată a președinților de comisii de finanțe ale parlamentelor naționale ale statelor membre UE, găzduită de președinția poloneză a UE la Varșovia.

În cadrul primei sesiuni a reuniunii, intitulată ”Provocări și perspective ale guvernanței economice europene”, Theodor Stolojan a insistat asupra faptului că ajungerea la un acord cu privire la guvernanța economică și fiscală a UE (așa numitul acordul ”six pack”) a reprezentat un moment extrem de important pentru economia UE în ansamblu. Totodată, evocând dificultățile cu care se confruntă economiile europene în această perioadă de criză, europarlamentarul PPE a accentuat nevoia de solidaritate între statele membre, ca una dintre valorile primordiale ale Uniunii.

Într-o altă intervenție, în cadrul dezbaterii ”Surse de creștere în Uniunea Europeană”, eurodeputatul român a admis condiționalitatea directă între creșterea economică viitoare a economiei europene, pe de o parte, și competitivitate și investițiile în educația tinerelor generații, pe de altă parte.

Concluziile reuniunii au reiterat nevoia critică de a reconstrui încrederea în UE și în moneda europeană, precum și necesitatea de a revitaliza spiritul antreprenorial în Europa, urmată de o creștere a competitivității, de întărirea coordonării politicii de cooperare economică, stabilizare financiară și corelarea investițiilor cu nevoile de dezvoltare.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar