Întâlnire pe probleme financiare europene cu liderii de comisii de finanțe (Nicosia, 25 - 26 noiembrie 2012)


 

În cadrul reuniunii parlamentare a Președinției cipriote a Consiliului Uniunii Europene (UE), Camera Reprezentanților a găzduit Conferința liderilor Comisiilor de Finanțe ale parlamentelor naționale, ale statelor membre UE, Parlamentul European și țările candidate, pe 25 și 26 noiembrie 2012, la Centrul de Conferințe "Filoxenia", din Nicosia, Cipru.

Conferința a fost prezidată de către președintele Comitetului permanent de finanțe și afaceri bugetare al Parlamentului cipriot, domnul Nicholas Papadopoulos.

Prima sesiune a Conferinței a luat în discuție starea actuală a noului cadru financiar multianual pentru perioada 2014-2020. Vorbitor pe acest  subiect a fost  secretarul permanent al Biroului de Planificare al Republicii Cipriote, dl George Georghiou.

A doua sesiune a examinat reforma cadrului legislativ privind achizițiile publice, în contextul celor douăsprezece pârghii propuse de Comisia Europeană pentru dezvoltarea pieței unice. Vorbitor pe acest  subiect a fost doamna Kristin Schreiber, șeful de cabinet adjunct al domnului Michel Barnier, comisarul european pentru piața internă și servicii.

În a treia sesiune, problema punerii în aplicare a semestrului european și rolul parlamentelor naționale a fost prezentată de către vice-președintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare  a Parlamentului European, domnul Theodor Dumitru Stolojan.

Descarca discursul

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar