Semestrul european pentru coordonarea politicilor economice: analiza anuală a creşterii 2013 - Semestrul european pentru coordonarea politicilor economice: ocuparea forței de muncă și aspecte sociale în Analiza anuală a creșterii pe 2013 - Guvernanţa pieţ


INREGISTRARE VIDEO

Aş vrea să informez Comisia că am avut mai multe participări la întâlniri cu reprezentanţii parlamentelor naţionale pe tema semestrului european şi pot să vă încredinţez că semestrul european a devenit o realitate percepută de către parlamentele naţionale, un proces care, în felul acesta, câştigă mai mult în ceea ce priveşte caracterul democratic. Aş vrea să subliniez, însă, că, la nivelul instituţiilor europene, avem o mare responsabilitate pentru ceea ce facem în cadrul semestrului european. Trebuie să ne gândim şi la aceste perspective ale creşterii economice şi la recomandările care vor urma, deoarece suntem conştienţi că intervenim tot mai mult în acest proces de coordonare a politicilor economice şi bugetare ale statelor membre. Aici vreau să subliniez un aspect care este mai puţin prezent în preocupările noastre - din moment ce coborâm atât de mult în recomandări la nivelul statelor membre, e bine să ascultăm şi foarte mult ceea ce spun reprezentanţii anumitor industrii.

Dau ca exemplu industria metalurgică din Europa. E bine să ştim ce se întâmplă cu această industrie - semnalele care vin sunt foarte îngrijorătoare. Sunt mii şi mii de locuri de muncă în joc, iar ei spun foarte limpede: dacă nu reuşiţi să determinaţi puteri economice din afara Uniunii Europene să adopte aceleaşi standarde, de exemplu, de mediu, atunci vom ieşi din această competiţie mult mai repede decât e cazul.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar