Finanţele publice în UEM - 2011 și 2012


INREGISTRARE VIDEO

Atât propunerile din raportul prezentat de dl Pallone, cât şi situaţia reală din statele membre ne întăresc concluzia că acestea se află pe un drum bun. Au fost luate multe măsuri dure de către statele membre pentru eliminarea deficitelor excesive. Astăzi, Uniunea Europeană se află mai bine echipată cu instrumentele de care are nevoie pentru ca, în viitor, statele membre să-şi conducă finanţele publice într-un mod sustenabil. Aş dori să subliniez în mod deosebit importanţa semestrului european, un instrument care îşi dovedeşte tot mai mult utilitatea şi eficienţa.

Solidaritatea la nivelul Uniunii Europene a contat mult în redresarea financiară şi bugetară a unor state membre, dar ceea ce ne-a arătat, în final, realitatea este că responsabilitatea fiecărui stat membru pentru finanţele sale publice nu poate fi evitată.

În încheiere, aş dori să îmi exprim în continuare îngrijorarea pentru faptul că, în timp ce zeci de milioane de cetăţeni din statele membre au suportat consecinţele unor măsuri dure ale austerităţii, în continuare companii internaţionale şi cetăţeni sustrag veniturile de la impozitare în statele membre, folosind paradisurile fiscale şi aici aşteptăm, în continuare, iniţiative ale Comisiei Europene.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar