Cooperarea consolidată în domeniul taxei pe tranzacțiile financiare


INREGISTRARE VIDEO

Acum câţiva ani, părea o utopie să vorbeşti despre introducerea unei asemenea taxe în Uniunea Europeană. Acum, devine o realitate, e drept, numai pentru unsprezece state membre, dar, şi pentru acest rezultat, trebuie să felicităm atât Consiliul, cât şi Comisia.

Este un act de justiţie socială, şi anume că instituţiile financiare trebuie să participe într-o mai mare măsură la formarea veniturilor publice. Însă, tocmai pentru că nu toate statele membre au dorit să participe la introducerea acestei taxe pe tranzacţiile financiare, nu putem realiza nici un alt obiectiv esenţial pe care ni l-am propus de atâtea ori, şi anume ca o parte din veniturile realizate pe seama acestei taxe pe unele tranzacţii financiare să devină venit permanent la bugetul Uniunii Europene.

Din această cauză, iată ce dificultăţi avem de fiecare dată când trebuie să discutăm bugetul Uniunii Europene, pentru că, acest buget neavând, din păcate, venituri proprii în suficientă măsură, fiecare ţară îşi face cu totul şi cu totul alte calcule. Sper că vom continua eforturile pentru a ajunge şi la acest rezultat.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar