Semestrul european pentru coordonarea politicilor economice: punerea în aplicare a priorităților pentru 2012


INREGISTRARE VIDEO

Mulţumesc domnului Gauzès pentru un raport de bună calitate pe problema Semestrului european. Am participat la mai multe întâlniri cu reprezentanţii parlamentelor naţionale în această problemă şi doresc să vă prezint două concluzii rezultate din aceste întâlniri.

Prima concluzie: Semestrul european este în esenţă un proces politic prin care se definesc opţiuni importante cu privire la viaţa cetăţenilor, iar raportul răspunde la aceste cerinţe cu privire la rolul Parlamentului European şi rolul parlamentelor naţionale. A doua concluzie se referă la faptul că în multe state membre, parlamentele naţionale nu sunt consultate exact în faza în care guvernele elaborează proiectele de programe de stabilitate sau de convergenţă, proiectele de programe naţionale de reformă, proiectele de programe privind crearea de noi locuri de muncă.

Ori, la această cerinţă trebuie să răspundă în primul rând statele membre, şi cred că avem datoria aici, şi noi, Parlamentul European, şi Comisia Europeană, să accentuăm acest aspect pentru că, de regulă, parlamentele naţionale se implică în acest proces în momentul în care li se prezintă proiectele de buget pe anul viitor.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar