Conferinta "Economic Governance and job creation" la Sarajevo, 15-16 Octombrie


Am participat la Sarajevo la conferinta "Economic Governance and job creation in the EU and in enlargement countries", 15 si 16 Octombrie. Din partea Parlamentului European au mai participat alti cinci deputați, alaturi de reprezentati ai Comisiei Europene. 

 

Ne-am intalnit cu reprezentanti din Bosnia si Hertzegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Turcia. 

 

Programul conferintei s-a axat pe teme ca stabilitate politica, reforme structurale, convergenta fiscala cu UE si necesitatea de transparenta in administratia publica.

 

Am co-prezidat intalnirea referitoare la Integrarea Europeana a tarilor mentionate, unde s-a dezbatut printre altele, necesitatea implementarii de reforme specifice pentru a se putea ajunge la standardul cerut de către UE. Am prezentat date din  "Index of Economic Freedom" si "Global Competitivness Index", pentru a avea o imagine clara a stadiului in care ne aflam acum si potentiale viitoare schimbari. 

 

Aceste actiuni UE ce implica tari in perioada de pre aderare au o importanta specifica pentru dimensiunea lor regionala, si pentru stabilitatea europeana in ceea ce priveste guvernanta economica si crearea de locuri de munca. 

 

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar