Conferinţă despre IFRS şi evaluarea standardelor contabile


Standardele IFRS sunt prezente în practica contabilă a companiilor din mai mult de 100 de ţări. După criza financiară din 2008, standardele IFRS au fost atent monitorizate de către autoritaţile publice pentru a descuraja practicile ce ar putea duce la adâncirea crizei, şi a încuraja practici ce ţin de principiile "prudenţei", "imagine fidelă" etc.

 

Pe data de 25 septembrie 2014 Theodor Stolojan, Membru al Parlamentului European, împreuna cu ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) au organizat o conferinta la nivel înalt unde s-au discutat calitatea standardelor IFRS, costuri şi beneficii, cât şi cazul introducerii modelelor de business în contabilitate. Participanţii au fost atât reprezentanţi ai sectorului public, oameni politici şi funcţionari publici, dar şi practicieni din mediul privat şi tehnocraţi din lumea academică. Astfel la conferinţă au participat, Theodor Stolojan, Didier Millerot- reprezentant al Unitaţii de Contabilitate şi raportare financiară din cadrul Comisiei Europene, Richard Martin- specialist pe probleme de raportare corporatistă din cadrul ACCA, Mark Vaessen- reprezentant al Federaţiei Contabililor Europeni, prof.Colin Haslam -Universitatea Londra, printre alţii.  

 

Theodor Stolojan a vorbit despre negocierile purtate în timpul amendării raportului Parlamentului European cu privire la suportul financiar acordat de Uniunea Europeana asociţiilor de standarde contabile IFRS, EFRAG şi PIOB. Acesta a amintit că principiul prudenţei este unul ce trebuie în continuare respectat, însă a atras atenţia că dezbaterile privind calitatea şi relevanţa standardelor contabile sunt departe de a se fi încheiat. În acest sens, în decembrie, Parlamentul European va primii un raport de evaluare din partea Comisiei Europene cu privire la standardele contabile şi activitatea asociaţiilor de standarde contabile.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar