Iesenii spera din nou ca ar putea avea autostrada pana la Targu Mures


Europarlamentarii PDL au aratat ca autostrada Iasi - Targu Mures ar putea fi inclusa in planurile Uniunii Europene in perioada urmatoare • Democrat-liberalii din Parlamentul European sustin ca proiectul are girul Uniunii, dar ca Guvernul ar trebui sa elaboreze obiectivul in detaliu

Autostrada Iasi - Targu Mures poate primi o noua sansa pentru finantare. Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a sustinut ca proiectul a fost luat in calcul de Comisia Europeana si poate primi finantare, daca autoritatile de la Bucuresti ar sustine proiectul. Marinescu, aflat intr-o scurta vizita la Iasi, a aratat ca autostrada ar putea fi interconectata cu zona Sucevei, iar ruta ar urma sa se intinda pana la Sebes.

 

Pe unul dintre programele operationale, Guvernul va trebui sa promoveze proiectele. Va trebui sa faca o lista de prioritati, sa vada cati bani putem sa utilizam. Sunt sase miliarde pe partea de coeziune si mare parte ar trebui utilizate pentru infrastructura. Dupa parerea mea, aceasta legatura a Moldovei cu Europa este o prioritate. Acesta este si motivul pentru care am insistat foarte mult si nu a fost usor sa ne batem si cu Comisia, si cu Consiliul sa introducem acest proiect. Este o prioritate, ei ar trebui sa-l propuna si sa faca studiul de fezabilitate si proiectul pentru a accesa acesti bani", a precizat europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Si Theodor Stolojan a aratat ca Executivul ar trebui sa grabeasca proiectul elaborarii retelei de drumuri.

"Se cere un masterplan pentru transporturi, i se va cere Guvernului si care trebuia facut de la sfarsitul anului 2012. Acum, inteleg ca Guvernul si-a propus ca termen undeva in mai 2014, sa aiba acest masterplan. La Comisia Europeana nu se judeca doar banii din fondurile europene, se judeca ansamblul resurselor financiare pe care Romania le poate mobiliza pentru a realiza aceste obiective de infrastructura", a precizat Theodor Stolojan.

Galerie foto

  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan
  • Theodor Stolojan

Arhiva

Calendar Parlamentar